Openingsuren

Permanentie

Horizon Educatief is open van maandag tot en met vrijdag tussen 9u en 12u en in de namiddag op afspraak. Voor alle vragen en bezoekjes omtrent reservaties van sessies en koffers kan je elke werkdag in de voormiddag tussen 9u en 12u bij Sarah terecht. Voor alle vragen en bezoekjes omtrent educatieve pakketten of themadagen, kan je elke werkdag, liefst na afspraak, tussen 9u en 17u bij Els of Ruth terecht. 

Wens je langs te komen om samen met ons je klasbezoek of zeeklassenverblijf aan onze kust voor te bereiden? Geef een belletje op voorhand en dan wordt met plezier een afspraak vastgelegd. 

Sessies

Een sessie duurt 2 uur en start in de voormiddag standaard om 9u30 en duurt tot 11u30. In de namiddag wordt over het algemeen gestart om 13u30 en afgerond om 15u30. Wens je een sessie op een ander aanvangsuur te boeken? Bespreek dit gerust op het moment van de reservatie. Voor sommige sessies die afhankelijk zijn van de getijden (bijvoorbeeld Tuur de garnaal, de Zeekoffer van Faldido, Simon de strandjutter, Zee- en kustverkenner, …)  kunnen uitzonderingen gemaakt worden. Ook voor zeeklassen zijn flexibelere uren mogelijk. Bespreek dit bij de reservatie. 

Getijden kan je hier raadplegen.

Sluitingsdagen

Horizon Educatief is tijdens het jaar 2020 gesloten op volgende feestdagen;

 • Maandag 13 april 2020 (Paasmaandag) 
 • Vrijdag 1 mei 2020 (Dag van de arbeid)
 • Donderdag 21 mei 2020 (OLH Hemelvaart)
 • Vrijdag 22 mei 2020
 • Maandag 1 juni 2020 (Pinkstermaandag)
 • Dinsdag 21 juli 2020 (Nationale Feestdag)
 • Woensdag 11 november 2020 (Wapenstilstand)
 • Vrijdag 25 december 2020 (Allerzielen)

Bereikbaarheid

Routebeschrijving

Met de wagen

Neem de E40/A10 Brussel – Oostende. Op het einde van de snelweg neem je net voor de rotonde de afslag richting Bredene. Aan de vijfde verkeerslichten sla je linksaf. Je bereikt openluchtcentrum Duin & Zee. Parkeren kan op de grote parking van Hangtime. Wandel de Kraaieneststraat door en je komt de lokalen van Horizon Educatief tegen op het einde van dit doodlopend straatje. 

Met het openbaar vervoer

Horizon Educatief is vlot bereikbaar met de kusttram. Aan het station van Oostende vertrekt elke 20 minuten een tram richting Knokke station. U stapt af aan de 2de halte; Oostende – Duin en Zee. Vanaf deze halte is het via de Kraaieneststraat hooguit 5 minuten wandelen tot aan de lokalen van Horizon Educatief. 

Meer info over de uren van de kusttram vind je op www.delijn.be/dekusttram

Parking

Ter hoogte van Hangtime (vroeger Explorado) in de Fortstraat 128 bevindt zich een ruime parking waar leerlingen vlot en veilig afgezet en opgehaald kunnen worden door ouders en/of leerkrachten die voeren. De ruime parking biedt ook voldoende plaats om gedurende een volledige dag gratis te parkeren. 

Klassen die met de fiets naar Horizon Educatief komen, kunnen hun fiets kwijt in één van de vele onoverdekte fietsenstallingen op het openluchtcentrum. 

Mos-pas voor bus en tram

MOS-scholen kunnen gebruik maken van hun Mos-pas voor bus en tram voor het overgrote merendeel van onze (natuur- en milieueducatieve) sessies. Voorwaarden om van dit gratis transport gebruik te maken zijn;

 • je school is een MOS-school
 • de groep (leerlingen + begeleiders) is niet groter dan 30 personen
 • het betreft een bezoek aan Horizon Educatief als MOS-schakel
 • je reist op schooldagen en niet tijdens de spitsuren (7u-9u & 15u30-18u30)

Vul het online aanvraagformulier van de provincie waarin je school gelegen is in en verzend het minstens 10 werkdagen vóór het bezoek.  

Voor meer inlichtingen omtrent Mos-pas voor bus en tram kan je steeds terecht bij: 

Milieuzorg op School – Provincie West-Vlaanderen
Dienst Natuur- en Milieueducatie
Koning Leopold III-laan 41
8200 Sint-Michiels

(T) 050 40 32 66
(F) 050 40 34 03
(e) mos@west-vlaanderen.be
(w) www.milieuzorgopschool.be

Subsidie bezoek erfgoedlocaties

Plan je een bezoek naar een erfgoedlocatie in West-Vlaanderen met je klas, een groep jongeren of kansarmen?

De provincie subsidieert het vervoer, de toegangs- en gidskosten en een overnachting.
Let op, je moet je aanvraag wel minstens één maand voor je bezoek indienen.

Naar het regelement