vrijwilligersVrijwilliger worden?

Hoe vol, vrolijk en dynamisch zou ons huis zijn zonder vrijwilligers? Leeg! Hoe ernstig zouden kinderen en jongeren nog genomen worden? Welke plaats zouden geëngageerde idealisten nog hebben? Waar kunnen mensen dan naar toe met hun verlangen om zich belangeloos in te zetten? Zouden er over 200 jaar nog duinen, monumenten, projecten zijn als vandaag de vrijwillige inzet zou verdwijnen?

Deze vragen en vooral hun antwoorden doen ons realiseren hoe sterk vrijwillige inzet mee zorg draagt voor de kwaliteit van onze omgang met elkaar, onze werking in relatie met de kuststreek.

Vlaanderen krijgt wielen. Duizenden kinderen en jongeren komen horizonnen, een vermoedelijk nog groter aantal werkt met projecten die binnen ons huis werden klaargestoomd. Leg het vrijwilligerswerk een week bij ons stil en onze organisatie draait vierkant. Voor Horizon Educatief zijn onze vrijwilligers ontzettend belangrijk.

Vrijwilligerswerk binnen Horizon Educatief is op verschillende manieren mogelijk. 

Logistiek

Steek je graag de handen uit de mouwen om koffers in elkaar te timmeren? Of ga je graag aan de slag met stofjes en touwtjes? Het praktische werk op Horizon Educatief ligt nooit stil: vliegers uitsnijden, stokjes knippen, touwtjes snijden, … de mogelijkheden zijn divers.

Sessies begeleiden

Heb je een hart voor kinderen? Wat vrije tijd tijdens de schooluren? En heb je gezonde dosis interesse in alles wat met de kust te maken heeft? Dan ben je bij Horizon Educatief aan het juiste adres om animator te worden. Als Woeste Willem met de jongste kleuters de duinen veroveren, samen met Simon de strandjutter de vloedlijn afwandelen en tal van schatten verzamelen of als visser aanmonsteren in ‘t Zeehuis. De mogelijkheden zijn oneindig!

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op (059 / 32 21 83 | info@horizoneducatief.be) en we nodigen je graag uit voor een verkennend gesprek waar we je kennis laten maken met onze werking, de mogelijkheden als animator en de praktische kant van het begeleiden van sessies. Neem ook een kijkje bij de aanmonstercursus. Deze interactieve vormingsreeks is een ideale basiscursus om bij ons vrijwilliger te worden.