Telefonisch bereikbaar

Wegens de coronamaatregelen gaan de meeste activiteiten niet meer door. Hierdoor is er een mindere personeelsbezetting op kantoor. Dit maakt dat we zeker in de voormiddag telefonisch bereikbaar zijn. De mails worden wel opgevolgd dus langs die weg kan u ons ook contacteren.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Themadagen 2020-2021 online

De themadagen voor het schooljaar 2020-2021 staan online. Klassiekers als de Week van het Bos worden behouden, maar we hebben terug heel wat nieuwe, interessante themadagen ingepland. Neem een kijkje op de pagina ‘Themadagen’ en ontdek al onze verschillende activiteiten. Inschrijven kan vanaf nu!

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Subsidie bezoek erfgoedlocaties

Plan je een bezoek naar een erfgoedlocatie (bv. Raversyde, Mercator of Fort Napoleon), dan komt de provincie tussen in de kosten. De provincie subsidieert het vervoer, de toegangs- en gidskosten en een overnachting.
Let op, je moet je aanvraag wel minstens één maand voor je bezoek indienen. Klik hier voor het reglement.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Waterstofdagen

Kom in de weekends van 24/08, 7/09 en 14/09 de expo over waterstof bezoeken op Duin & Zee. Waterstof is een energiedrager die kan gebruikt worden als alternatief voor fossiele brandstoffen. Ontdek er alles over tijdens de tentoonstelling met praktische proeven en demonstraties. Er is telkens op zaterdag en zondag een rondleiding voorzien om 14u en om 15u30. Inschrijven is noodzakelijk via info@horizoneducatief.be.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Vorming DIY Aquadrones

Wil je zelf eens een onderwaterrobot bouwen? Heb je al gehoord van ons nieuw project DIY Aquadrones maar zou je de workshop graag eens zelf willen uittesten? Wil je STEM integreren in je lessen? Dan hebben wij de ideale vorming voor jullie. Op 25 september bieden we je de kans om zelf aan de slag te gaan met het materiaal van DIY Aquadrones. Alle info over deze vorming vind je op de projectpagina op deze website.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Nieuwe brochure

Onze nieuwe brochure is gepubliceerd. Vers van de pers mag je deze brochure verwachten in je lerarenkamer net na de vakantie. Benieuwd om te weten wat er allemaal in staat? Sta je te springen om het nieuwe aanbod te ontdekken? Klik hier om de brochure te openen.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Offshore Wind Escape Room

Heeeelp!!! Ingenieur Tuur Bine kreeg een klap van de (wind)molen, hij is het noorden kwijt! Zijn ontwerp van de allernieuwste en ultra modernste windmolens is verloren geraakt. De hulp van jouw leerlingen (3de graad lager en 3e graad secundair) wordt dringend gevraagd! Volg de aanwijzingen in het bureau van Tuur Bine, los puzzels en raadsels op, kraak de code en vind alle onderdelen van zijn ontwerp terug. Reserveer jouw sessie tijdig. Plaatsen zijn beperkt! Ga naar ‘Open aanbod’ > ‘Sessies A-Z’ > ‘Windturbinepark ont-raadseld’

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Sponge Plankton en de plastic soep

In samenwerking met de provincie ontwikkelde Horizon Educatief een nieuw uitleenpakket. De klas gaat met 12 houten zeedieren het strand op. Elk dier heeft een leuke, speelse opdracht voor de groep in petto. Spelenderwijs ontdekken de leerlingen zo het effect van marien zwerfvuil op de verschillende dieren. ‘Sponge Plankton en de plastic soep’, dat is beleving, fantasie en sensibilisatie in één pakket. Wil je het pakket met je klas uitproberen? Klik hier.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Prijsverhoging open aanbod

Horizon Educatief wil blijvend een kwalitatief aanbod aanbieden en voert daarom vanaf 1 september 2019 een prijsverhoging door. De nieuwe prijzen staan telkens vermeld in de tabel per sessie. Met dank voor het begrip.

Posted in Geen categorie | Leave a comment

Zin om groepen te begeleiden?

Altijd al je passie voor de zee willen delen met mensen?

Sta je graag voor een groep?

Schrikt werken met kinderen je niet af?

Dan is vrijwilliger worden bij Horizon Educatief misschien iets voor jou. Als animator begeleidt je (school)groepen op een leuke, interactieve en ervaringsgerichte manier. Tijdens onze aanmonstercursus leren we je alle kneepjes van het vak. Ervaring is niet nodig, goesting en enthousiasme des te meer!

Meer weten? Klik door naar onze pagina (> Over ons > Vrijwilligerswerking > Aanmonstercursus)

Posted in Geen categorie | Leave a comment