Activiteiten voor het hele gezin

Deze zomer beleef je de zee samen met je gezin, familie of vrienden op een unieke manier. Elke weekdag schotelen we je een boeiende activiteit voor waar jong en oud van kunnen genieten. Geen saaie gidsbeurt maar toffe opdrachten en leuke activiteiten waar iedereen plezier aan heeft. De activiteiten gaan telkens door van 10u tot 12u en starten aan de dienst Toerisme (tenzij anders aangegeven). Elke activiteit kost 8 euro per persoon. Reserveren kan bij de dienst Toerisme. Onderaan deze pagina vind je alle praktische info.

Wat betreft de groepsgrootte en de afstand tussen personen houden wij ons uiteraard strikt aan de door de overheid uitgevaardigde Corona-richtlijnen

MAANDAG

Veilig aan zee

Kom samen met je gezin op een actieve en plezante manier te weten hoe je op een veilige manier kan genieten van het strand en de zee aan onze kust. Zwemmen in zee is immers niet hetzelfde als zwemmen in een zwembad. De redders op het strand houden een oogje in het zeil, maar mag je nu het water in als de gele vlag uithangt? Waarom mag je niet in de buurt van het strandhoofd zwemmen? Ontdek alles over een veilige zeebeleving tijdens deze actieve wandeling boordevol weetjes én toffe, korte opdrachtjes.  

DINSDAG

Windpainting

Welkom in de kleurrijke magie van zandschilderen op het strand! Samen met je gezinsleden ga je op het strand een heus kunstwerk maken met zand en aanspoelsels en het vervolgens inkleuren met de prachtigste kleuren. Geïnspireerd door het werk van Land Art-kunstenaar Bob Verschueren begeleiden we jullie in het maken van monumenten voor één dag. Het samenspel van licht en schaduw, vormen en lijnen, gekleurd krijt en wind leiden gegarandeerd tot unieke, fotogenieke resultaten!

WOENSDAG

Koning(in) aan zee

Al ooit je intrede gedaan in de stad als een echte koning met parade? Een standbeeld nagebootst in tableaux-vivant? De sterfkamer van onze eerste koningin bezocht? Onze koninklijke tocht biedt jou en je gezin een niet-alledaagse ontmoeting met tastbare, sprekende sporen van koninklijke aanwezigheid in het Oostende van vroeger en nu. Een actieve, spannende en speelse tocht met talrijke doe-opdrachten voor het hele gezin in de Oostendse binnenstad! 

DONDERDAG

Escape Room – Windturbinepark ont-raadseld?!

Help!!! Ingenieur Tuur Bine is zijn ontwerp voor een ultramoderne windturbine kwijtgeraakt. Hierdoor is hij compleet krankzinnig geworden… Het is echter van levensbelang dat zijn plan teruggevonden wordt! Alleen dan kan men starten met de bouw van zijn windmolen, een revolutionaire turbine. Kan jij, samen met vrienden of familie hierbij helpen? Volg de aanwijzingen in het bureau van Tuur Bine, los puzzels en raadsels op, kraak de code en vind alle onderdelen van het ontwerp terug!

Uitdagende escape room met links naar de bouw van een windmolenpark en jobs in de offshore wind sector. De escape room is haalbaar voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

VRIJDAG

Schatten op het strand

Langs de vloedlijn zijn allerlei schatten te vinden. Ga op stap met onze strandjutter en speur naar schatten op het strand want er ligt meer op het strand dan schelpen alleen. Bij elke vondst hoort een interessant weetje of een leuk verhaal. Onze ervaren zeekenner vertelt je alles over de aanspoelsels. Naar strandvondsten speuren is nog nooit zo plezant geweest. Deze begeleide strandwandeling is geschikt voor het hele gezin.

OP AANVRAAG

Met je eigen groep op stap?

Wil je deze activiteiten liever boeken met een eigen groep? Deze activiteiten kunnen ook gereserveerd worden voor een groep van maximum 10 personen. Je betaalt een vast bedrag van 65 euro en hebt de animator alleen voor jouw groep ter beschikking.

Om de animator als groep te reserveren, neem je contact op met dienst Toerisme. Ze helpen je graag verder.

Praktische informatie

ACTIVITEIT AFSPRAAKPLAATS OPMERKINGEN PRIJS
MAANDAG Veilig aan zee Dienst Toerisme 8 euro per persoon
(gratis < 6 jaar)
DINSDAG Windpainting Dienst Toerisme Kledij die mag vuil worden aandoen (het krijt is makkelijk afwasbaar) 8 euro per persoon
(gratis < 6 jaar)
WOENSDAG Koning aan zee Dienst Toerisme 8 euro per persoon
(gratis < 6 jaar)
DONDERDAG Escape room Dienst Toerisme Om 10u, 13u en 16u. Maximum 2 x 8 personen kunnen deelnemen.

Gaat niet door op:
2 juli
27 augustus

8 euro per persoon
(gratis < 6 jaar)
VRIJDAG Schatten op het strand Overzetbootje (kant centrum) Gaat niet door op:
17 juli
31 juli
14 augustus
28 augustus
8 euro per persoon
(gratis < 6 jaar)

Reservatie verplicht: Tickets kunnen telefonisch gereserveerd worden via Toerisme Oostende (059/70.11.99 tussen 9u en 17u), vooraf aangekocht worden aan de balie van Toerisme Oostende (Monacoplein 2) of online via www.visitoostende.be.