Themadagen A-Z

Vis, van boot tot bord

Vis, van boot tot bord

Onbekend maakt onbemind. In onze Noordzee zit een zee van smaak. Tijdens de Week van de Smaak schotelen we je de beste ingrediënten uit de zee voor. Waar komt de vis vandaan, hoe wordt ze gevangen en hoe komt ze uiteindelijk op ons bord terecht? Via een leuk en leerzaam spel komen we te weten hoe de vis van het schip tot in ons bord terecht komt. Daarna koken we samen een heerlijk Noordzeemenu om duimen en vingers van af te likken.
Als extra toemaatje kunnen we hier ook een dagactiviteit van maken. We bekijken de vissersboten van dichtbij en bezoeken onder andere de vistrap. Duurzame visserij wordt op die manier nog extra duidelijk gekaderd. Contacteer ons als u van deze mogelijkheid wilt gebruik maken.

DATUM 16 tot 27 november 2020
DUUR 2 uur
DOELGROEP 1e graad (mits extra begeleider) en 2e graad lager onderwijs
MAX. 25 leerlingen
AFSPRAAKPLAATS Lokalen Horizon Educatief op Duin & Zee
LOCATIE Binnen en buiten
PRIJS (Oostendse scholen) € 4 per leerling
PRIJS (andere scholen) € 5 per leerling
MEER INFO Ruth Teerlynck | Verantwoordelijke Natuur- en Milieueducatie | ruth.teerlynck@horizoneducatief.be

——————————————————————————————————

Inschrijvingsformulier Week van de Smaak

Wil je reserveren voor de themadag Week van de Smaak? Vul onderstaand formulier in.

Wij behandelen zo snel mogelijk je aanvraag. Je ontvangt binnenkort bericht of er kan ingegaan worden op uw wensen; aangevraagde sessie, beschikbaarheid datum, beschikbaarheid lokalen, beschikbaarheid animatoren. Wanneer je keuze niet meer ingewilligd kan worden, zal een alternatief moment voorgesteld worden.

GELIEVE PER KLAS OF THEMADAG ÉÉN FORMULIER IN TE VULLEN.

Bookmark the permalink.