Vis, van boot tot bord
Onbekend maakt onbemind. In onze Noordzee zit een zee van smaak. Tijdens de Week van de Smaak schotelen we je de beste ingrediënten uit de zee voor. Waar komt de vis vandaan, hoe wordt ze gevangen en hoe komt ze uiteindelijk op ons bord terecht? Via een leuk en leerzaam spel komen we te weten hoe de vis van het schip tot in ons bord terecht komt. Daarna koken we samen een heerlijk Noordzeemenu om duimen en vingers van af te likken.
Als extra toemaatje kunnen we hier ook een dagactiviteit van maken. We bekijken de vissersboten van dichtbij en bezoeken onder andere de vistrap. Duurzame visserij wordt op die manier nog extra duidelijk gekaderd. Contacteer ons als u van deze mogelijkheid wilt gebruik maken.
CORONA UPDATE: de Week van de Smaak is geannuleerd wegens de verstrengde coronamaatregelen
——————————————————————————————————
DATUM | 16 tot 27 november 2020 |
DUUR | 2 uur |
DOELGROEP | 1e graad (mits extra begeleider) en 2e graad lager onderwijs |
MAX. | 25 leerlingen |
AFSPRAAKPLAATS | Lokalen Horizon Educatief op Duin & Zee |
LOCATIE | Binnen en buiten |
PRIJS (Oostendse scholen) | € 4 per leerling |
PRIJS (andere scholen) | € 5 per leerling |
MEER INFO | info@horizoneducatief.be |