Themadagen A-Z

Waterstof da’s tof

Waterstof, da’s tof

Om klimaatverandering tegen te gaan is het belangrijk om het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk te beperken. Hiervoor wordt ingezet op allerlei alternatieve energiebronnen. Waterstof is er zo één van. Minder bekend dan zonne- of windenergie maar minstens zo efficiënt. Er zijn auto’s maar ook schepen en treinen die waterstof als brandstof gebruiken. Waterstof wordt via een brandstofcel omgezet in elektriciteit en waterdamp. Milieuvriendelijke en propere energie dus.
Tijdens deze themadag ontdekken we de voor- en nadelen van waterstof via een tentoonstelling. Stapsgewijs komen de leerlingen meer te weten over het probleem van de klimaatverandering, de mogelijke oplossingen en welke rol waterstof daarin speelt. Deze moeilijke materie wordt begrijpelijk gemaakt via spelletjes, demomateriaal, maquettes en experimenten.
In samenwerking met de Haven van Oostende en CMB (Compagnie Maritime Belge).

DATUM 18 tot 23 januari 2021
DUUR 2 uur
DOELGROEP 3e graad lager onderwijs
1e tot 3e middelbaar
MAX. 25 leerlingen
AFSPRAAKPLAATS Lokalen Horizon Educatief op Duin & Zee
LOCATIE Binnen en buiten
PRIJS (Oostendse scholen) € 75
PRIJS (andere scholen) € 95
MEER INFO info@horizoneducatief.be

——————————————————————————————————

Inschrijvingsformulier Waterstof, da’s tof

Wil je reserveren voor de themadag Waterstof, da’s tof? Vul onderstaand formulier in.

Wij behandelen zo snel mogelijk je aanvraag. Je ontvangt binnenkort bericht of er kan ingegaan worden op uw wensen; aangevraagde sessie, beschikbaarheid datum, beschikbaarheid lokalen, beschikbaarheid animatoren. Wanneer je keuze niet meer ingewilligd kan worden, zal een alternatief moment voorgesteld worden.

GELIEVE PER KLAS OF THEMADAG ÉÉN FORMULIER IN TE VULLEN.

Bookmark the permalink.