Themadagen A-Z

Als de dijken breken

Als de dijken breken

Door de klimaatverandering verhoogt de kans op superstormen en overstromingen. Onze kust is een kwetsbaar gebied waardoor het belangrijk is om ons te wapenen tegen al dat natuurgeweld. Het bouwen van sluizen, zandopspuitingen uitvoeren, de aanleg van spaarbekkens zijn maar een paar voorbeelden van kustverdediging. De leerlingen werken in kleine groepjes zelfstandig aan een aantal ervaringsgerichte opdrachten. Wat is de rol van duinen? Hoe ontstaan golven en wat is hun impact? Kanalen en rivieren, één pot nat? Speelt de grondsoort een rol? Wat doe je als een overstroming dreigt? Het zijn maar enkele vragen waarop je een antwoord krijgt bij de sessie ‘Als de dijken breken’.

DATUM 27 januari tot 7 februari 2020
DUUR 2u
DOELGROEP 3e graad lager onderwijs
MAX. 25 leerlingen
AFSPRAAKPLAATS Lokalen Horizon Educatief op Duin & Zee
LOCATIE Binnen
PRIJS (Oostendse scholen) € 65
PRIJS (andere scholen) € 90
MEER INFO Ruth Teerlynck | Verantwoordelijke Natuur- en Milieueducatie | ruth.teerlynck@horizoneducatief.be | 059 32 21 83

——————————————————————————————————

Inschrijvingsformulier Als de dijken breken

Wil je reserveren voor de themadag “Als de dijken breken”? Vul onderstaand formulier in.

Wij behandelen zo snel mogelijk je aanvraag. Je ontvangt binnenkort bericht of er kan ingegaan worden op uw wensen; aangevraagde sessie, beschikbaarheid datum, beschikbaarheid lokalen, beschikbaarheid animatoren. Wanneer je keuze niet meer ingewilligd kan worden, zal een alternatief moment voorgesteld worden.

GELIEVE PER KLAS OF THEMADAG ÉÉN FORMULIER IN TE VULLEN.

Bookmark the permalink.