Project Zeewind

Project Zeewind | Duurzame energie uit zee

Project Zeewind wil kinderen sensibiliseren over hernieuwbare energie en windenergie op zee. De sessie spitst zich eerst toe op de algemene werking van elektriciteitscentrales. De Belgische situatie wordt verder in detail bekeken en leerlingen krijgen de kans om zelf een energiebeleid op te zetten, gericht op hernieuwbare energie. Daarna verlegt Project Zeewind de focus van land naar zee en wordt de offshore windindustrie onder de loep genomen. De leerlingen kruipen in de huid van verschillende beroepen en leren de rol van elke sector bij de bouw van windmolenparken op zee kennen. Deze interactieve sessie is doorspekt met heel wat doe-opdrachten en brengt het abstracte van elektriciteitsopwekking tot leven.

DOELGROEP 3de graad lager onderwijs
1e graad secundair onderwijs
DUUR 2u
MAX. 25 leerlingen
AFSPRAAKPLAATS Horizon Educatief of op locatie
LOCATIE binnen
PRIJS (Oostendse scholen) € 80
PRIJS (andere scholen) € 90 + vervoerskosten als op verplaatsing
MEER INFO info@horizoneducatief.be

Zoek je een sessie om zelf in de klas te begeleiden? Dan is Zeewind in de klas misschien iets voor jou? In 2 halve lesdagen ontdek je op eigen tempo alles over hernieuwbare energie en offshore windenergie in het bijzonder. Het is ook een goede voorbereiding op Project Zeewind.

Inschrijvingsformulier Project Zeewind

Wil u de sessie Project Zeewind reserveren? Vul dan onderstaand formulier in.

Wij behandelen zo snel mogelijk uw aanvraag. Je ontvangt binnenkort bericht of er kan ingegaan worden op uw wensen; aangevraagde sessie, beschikbaarheid datum, beschikbaarheid lokalen, beschikbaarheid animatoren. Wanneer uw keuze niet meer ingewilligd kan worden, zal een alternatief moment of alternatieve sessie voorgesteld worden.

GELIEVE PER KLAS OF SESSIE ÉÉN FORMULIER IN TE VULLEN.


  • DD slash MM slash JJJJ

Bookmark the permalink.