Openingsuren

Permanentie

Horizon Educatief is open van maandag tot en met vrijdag tussen 9u en 12u en in de namiddag op afspraak. Voor alle vragen en bezoekjes omtrent reservaties van sessies en koffers kan je elke werkdag in de voormiddag tussen 9u en 12u bij Sarah terecht. Voor alle vragen en bezoekjes omtrent educatieve pakketten of themadagen, kan je elke werkdag, liefst na afspraak, tussen 9u en 17u bij Els of Ruth terecht. 

Wens je langs te komen om samen met ons je klasbezoek of zeeklassenverblijf aan onze kust voor te bereiden? Geef een belletje op voorhand en dan wordt met plezier een afspraak vastgelegd. 

Sessies

Een sessie duurt 2 uur en start in de voormiddag standaard om 9u30 en duurt tot 11u30. In de namiddag wordt over het algemeen gestart om 13u30 en afgerond om 15u30. Wens je een sessie op een ander aanvangsuur te boeken? Bespreek dit gerust op het moment van de reservatie. Voor sommige sessies die afhankelijk zijn van de getijden (bijvoorbeeld Tuur de garnaal, de Zeekoffer van Faldido, Simon de strandjutter, Zee- en kustverkenner, …)  kunnen uitzonderingen gemaakt worden. Ook voor zeeklassen zijn flexibelere uren mogelijk. Bespreek dit bij de reservatie. 

Getijden kan je hier raadplegen.

Sluitingsdagen

Horizon Educatief is tijdens het jaar 2018 gesloten op volgende feestdagen;

 • maandag 1 januari 2018 (Nieuwjaar)
 • dinsdag 2 januari 2018 (Tweede Nieuwjaar)
 • maandag 2 april 2018 (Paasmaandag) 
 • dinsdag 1 mei 2018 (Dag van de arbeid)
 • donderdag 10 mei 2018 (OLH Hemelvaart)
 • maandag 21 mei 2018 (Pinkstermaandag)
 • woensdag 15 augustus 2018 (OLV Hemelvaart)
 • donderdag 1 november 2017 (Allerheiligen)
 • vrijdag 2 november 2018 (Allerzielen)
 • maandag 24 december 2018 tem 2 januari 2019 (jaarlijkse vakantie)

Bereikbaarheid

Routebeschrijving

Met de wagen

Neem de E40/A10 Brussel – Oostende. Op het einde van de snelweg neem je net voor de rotonde de afslag richting Bredene. Aan de vijfde verkeerslichten sla je linksaf. Je bereikt openluchtcentrum Duin & Zee. Parkeren kan op de grote parking van Hangtime. Wandel de Kraaieneststraat door en je komt de lokalen van Horizon Educatief tegen op het einde van dit doodlopend straatje. 

Met het openbaar vervoer

Horizon Educatief is vlot bereikbaar met de kusttram. Aan het station van Oostende vertrekt elke 20 minuten een tram richting Knokke station. U stapt af aan de 2de halte; Oostende – Duin en Zee. Vanaf deze halte is het via de Kraaieneststraat hooguit 5 minuten wandelen tot aan de lokalen van Horizon Educatief. 

Meer info over de uren van de kusttram vind je op www.delijn.be/dekusttram

Parking

Ter hoogte van Hangtime (vroeger Explorado) in de Fortstraat 128 bevindt zich een ruime parking waar leerlingen vlot en veilig afgezet en opgehaald kunnen worden door ouders en/of leerkrachten die voeren. De ruime parking biedt ook voldoende plaats om gedurende een volledige dag gratis te parkeren. 

Klassen die met de fiets naar Horizon Educatief komen, kunnen hun fiets kwijt in één van de vele onoverdekte fietsenstallingen op het openluchtcentrum. 

Poppelepee

MOS-scholen kunnen gebruik maken van een Poppelepee-voucher voor het overgrote merendeel van onze (natuur- en milieueducatieve) sessies. Voorwaarden om van dit gratis transport gebruik te maken zijn;

 • je school is een MOS-school
 • de groep (leerlingen + begeleiders) is niet groter dan 30 personen
 • het betreft een bezoek aan Horizon Educatief als MOS-schakel
 • je reist op schooldagen en niet tijdens de spitsuren (7u-9u & 15u30-18u30)
 • de Poppelepee-voucher is niet geldig op de belbus

Vul het online aanvraagformulier in en verzend het minstens 10 werkdagen vóór het bezoek. De MOS-begeleiders geven je per mail antwoord. Bij een positief antwoord zit een Poppelepee-voucher dat je afdrukt aan de tram- of buschauffeur bezorgt. 

Voor meer inlichtingen omtrent de Poppelepee-voucher kan je steeds terecht bij: 

Milieuzorg op School – Provincie West-Vlaanderen
Dienst Natuur- en Milieueducatie
Koning Leopold III-laan 41
8200 Sint-Michiels

(T) 050 40 32 66
(F) 050 40 34 03
(e) mos@west-vlaanderen.be
(w) www.milieuzorgopschool.be