Moet de sessie ter plaatse cash betaald worden?
Nee, er hoeft niets ter plaatse betaald te worden. Vanuit Horizon Educatief wordt nadien een factuur aan de school verstuurd voor de gevolgde sessie(s). Een aantal sessies vinden wel plaats op een andere locatie zoals domein Raversyde en het schip Mercator. Hier wordt entreegeld aangerekend en dit moet wel ter plaatse aan de betrokken instelling betaald worden. Hou hier rekening mee.

Hoe laat moet ik met mijn klas aanwezig zijn voor een sessie?
We vragen klassen zeker om de starturen stipt te respecteren. Liefst is de klas 10 minuten op voorhand aanwezig. De leerkracht kan in de bureau melden dat de klas toegekomen is en de leerlingen kunnen gerust nog even op het speelplein uitwaaien of gebruik maken van onze toiletten.

Hoe meld ik dat we toegekomen zijn?
Kom binnen in Horizon Educatief  en meld je aan het onthaal (grote ruimte bij binnenkomen links). Indien niemand aan het onthaal zit, wandel dan de lange gang in. De tweede deur aan de linkerkant is de bureau (captains room). Hier kan je steeds een beroepskracht aantreffen die je verder helpt bij vragen of opmerkingen.

Kunnen wij ’s middags picknicken bij Horizon Educatief?
Wij beschikken zelf niet over een eetzaal, maar indien gewenst kan steeds de eetzaal van Openluchtcentrum Duin & Zee gereserveerd worden. Neem hiervoor contact op met Annie Serré (059 32 01 06 of annie.serre@oostende.be). Bij mooi weer kan vrij gebruik gemaakt worden van de banken en picknicktafels op het openluchtcentrum. We vragen enkel respect te hebben voor de natuur en afval zorgvuldig op te ruimen.

Onze trein, tram of bus heeft vertraging opgelopen. Wat doen we?
Bij (ernstige) vertraging vragen we zeker een seintje te geven (059 32 21 83) zodat wij op de hoogte zijn van de laattijdige aankomst. Op die manier kunnen wij ook de animator in kwestie verwittigen of weten we dat jullie in aantocht zijn en kan de animator hierop inspelen en zich flexibel opstellen indien mogelijk.

Hoe lang op voorhand moet ik mijn sessie reserveren?
We vragen om ten laatste zeker 3-4 weken op voorhand een sessie te boeken. Sessies die afhankelijk zijn van de getijden (Tuur de garnaal, de Zeekoffer van Faldido, Zee-en kustverkenner, Simon de strandjutter, …) worden best zo snel mogelijk geboekt. Door de hoog- en laagwatertoestand kunnen soms maar een beperkt aantal sessies geboekt worden per dag. Getijden kan je steeds hier zelf al eens raadplegen.

Wat als het regent op de dag dat wij een sessie komen volgen?
Binnenactiviteiten vinden bij slecht weer gewoon plaats. Sessies die buiten plaatsvinden gaan zonder tegenbericht gewoon door, we blijven steeds optimistisch en weten dat het aan de kust nu eenmaal eens kan spetteren.. In de mate van het mogelijke proberen we een zaal te voorzien, maar dit is nooit een garantie. We vragen om bij twijfel steeds eerst contact op te nemen met het secretariaat op het nummer 059 32 21 83, samen kunnen we dan de situatie bespreken. 

Moeten de leerlingen iets mee/aan hebben als ze een sessie komen volgen bij Horizon Educatief?
Het weer aan de Belgische kust is steeds onvoorspelbaar en altijd iets frisser dan in het binnenland. We raden aan om als leerkracht je leerlingen op voorhand goed te briefen. Vraag hen een warme trui en een waterdichte jas aan te trekken op de dag van jullie bezoek. Regenlaarsjes zijn geen overbodige luxe als jullie voordien of nadien nog even willen uitwaaien op het strand.

Nog andere vragen?
Neem contact op met onze medewerkers via het nummer 059 32 21 83 of info@horizoneducatief.be.