Picknick

Het openluchtcentrum beschikt over een ruim grasplein met tal van picknickbanken. Het staat klassen vrij om van deze openluchtruimte gebruik te maken. Het centrum ligt ook op een boogscheut van de duinen en het strand, die vrij toegankelijk zijn voor klassen mits het respecteren van de natuur. Afval kan opgeruimd worden in de talrijk aanwezige vuilniscontainers op en rond het centrum.

Horizon Educatief beschikt zelf niet over een binnenruimte om te picknicken. Het is wel mogelijk om de overdekte eetzaal (en/of sanitaire blok) van het openluchtcentrum af te huren tegen een vergoeding. Klassen die voor een ganse dag naar Duin & Zee komen, worden aangeraden deze eetzaal te boeken, gezien er op de dag zelf geen regeling meer getroffen kan worden als het regent en buiten picknicken niet aan de orde is. 

Voor alle inlichtingen, prijzen en reservaties omtrent deze eetzaal, neem je – ten laatste een maand voordien – contact op met Annie Serré via het nummer 059 32 01 06 (enkel in de voormiddag) of via annie.serre@oostende.be.

Het aanvraagformulier om de refter en / of sanitaire blok af te huren, kan je hier downloaden: aanvraag refter accomodatie

Speelruimte

Het centrum beschikt over een kindvriendelijk speelplein dat vrij benut mag worden. Verder beschikt het centrum ook over een grote voetbal/speelweide en grote graspartijen. 

speelplein

Toiletten

Klassen die een sessie volgen bij Horizon Educatief kunnen steeds gebruik maken van de sanitaire voorzieningen, ook tijdens de middagpauze of tijdens speelmomenten op het speelplein voorafgaand of na de gevolgde sessie.