Vrijwilliger worden?

Horizon Educatief is een op en top vrijwilligersbeweging. De kracht van het team beroepskrachten in complementariteit met de poule vrijwilligers vormt de kern van onze organisatie.

Mensen maken de Horizon

Boeiende mensen leren kennen, onderwijs met pit realiseren, vriendschap beleven, de zee koesteren en inzet voor kinderen en jongeren. Het zijn de sleutelwoorden in het leven van de mensen aan de horizon. Bij een flinke Noordzeebries wat werelddromen en ongeziene, nooit overtroffen avontuurlijke disciplines uitproberen da‘s horizon zeker?

Zelf de handen uit de mouwen steken?

Je eigen natuur verder ontwikkelen tijdens een boeiende cursus, als Woeste Willem op stap gaan met een groep enthousiaste kleuters, een kleurrijke boekenkoffer in elkaar timmeren of de permanentie verzorgen… De mogelijkheden die je als vrijwilliger hebt binnen onze beweging, zijn al even divers als ons maritiem kleurenpalet. Op je eigen, unieke manier, kun je ongetwijfeld ons bruisend team versterken!

Je kan bij Horizon Educatief meedraaien binnen verschillende domeinen:

Educatie
Voel jij je geroepen om kinderen en jongeren tijdens een sessie 2 uur lang op sleeptouw te nemen in de duinen? Bestorm jij graag samen met kinderen Fort Napoleon? Ben jij gemotiveerd om leerlingen aan het werk te zetten met veldwerkmateriaal? Dan ben jij de geknipte persoon om als animator sessies te begeleiden. Of je voorkeur nu uitgaat naar natuur- en milieueducatie, erfgoed of mondiale vorming, we hebben heel wat sessies in de aanbieding voor elke doelgroep. Je kiest zelf welke sessies je graag zou begeleiden.  

Logistiek
Ben je een handige Harry met hamer en nagels? Of misschien een handige Hariëtte met naald en draad? Dan kan je ongetwijfeld je creatief ei kwijt bij ons, waar altijd wel een kast of koffer een nieuw slotje nodig heeft en één van de vele kostuums een nieuw knoopje kan gebruiken. Maar ook vliegers uitsnijden voor het Vliegerfeest, doekjes knippen voor Woeste Willem en nog zoveel meer is mogelijk.

Denktank