Over ons

MISSIE HORIZON EDUCATIEF

Horizon Educatief begeestert mensen om de veelzijdigheid van onze kust te ontdekken. In een mondiale context legt deze educatieve dienst verbanden met duurzaamheidaspecten. Creativiteit en ervaringsgericht werken staat centraal in het aanbod van begeleide ateliers, pakketten op maat en vorming. Horizon Educatief richt zich in eerste instantie tot het onderwijs maar staat ook open voor andere doelgroepen.

VOLLE ZEE PROEVEN

We serveren een schat aan ateliers waarbinnen iedereen aan de slag kan. Horizon Educatief is bovendien de thuishaven voor de inhoudelijke invulling van zeeklassen. Speels en thematisch golft de zee doorheen een actieve zeeklassenweek. Ons educatief aanbod voorziet eveneens in vormingsprogramma‘s op maat voor die klas, school en studenten, die op zoek zijn naar dat ietsje meer. Onze ervaring op dit terrein staat garant voor een boeiende en methodisch goed onderbouwde aanpak.

DE ZEE, EEN STERKE NATUUR!

Zee, strand en duinen zijn de sleutelwoorden binnen het turen aan de Noordzee. Met de zee als natuurlijk kader creëren we een zee aan mogelijkheden: klimmen en klauteren, verkennen, ontdekken, voelen en tasten, ruiken en proeven en languit genieten … Levend leren stellen we voorop. De zee wordt muze, symbool, natuur, werkterrein, landschap en tegelijkertijd blijft de zee, de zee. De visserij ontdekken, op verhaal komen, leren door en voor het leven, de natuur beleven, een zonnig aperitiefje … het smaakt beslist naar meer.

DE VISSERIJ IS FERM!

Aanmonsteren in ‘t Zeehuis is zeeman worden! De visserij neemt er mens en zee in haar armen. Genieten van de zee, eten uit de zee, het zeemansleven leren kennen. Je maakt een vindingrijke verkenningstocht door het maritieme leven. Golf, spring of wave maar eens binnen, je zal verrast je ogen uitkijken.

DE ZEE GOLFT VAN NOORD NAAR ZUID

Aan de kust is het Zuiden nooit ver weg. De wereld vaart er binnen. Het thema zee aansnijden vanuit een wereldbril is dan ook een must. Inleefateliers die de Noord – Zuid relaties weerspiegelen staan voor je klaar! Je ontdekt de zee in de wereld en kruipt heel even in de huid van een wereldgenoot.

ZINT JE ONZE KOERS?

Golf of surf maar eens binnen je zal verrast je ogen uitkijken. Wij werken ook campagnes, projecten, spel- en lesmaterialen uit in opdracht van diverse overheden en bedrijven. Vormingen, alternatieve stages of een hartelijk zeegesprekje, je bent welkom!

DE ZEE GEEFT EN NEEMT

e werking van Horizon Educatief wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning van de stad Oostende, Blankenberge, de gemeenten Koksijde, Bredene, De Haan en Middelkerke, de provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Gemeenschap en de Europese Gemeenschap.