DIY Aquadrones

In de eerste helft van 2019 ontwikkelt Horizon Educatief een gloednieuw project rond onderwaterrobots. Klassen van de 3ᵉ graad lager onderwijs zullen onder begeleiding zelf een onderwaterdrone kunnen bouwen. De leerlingen krijgen een bouwpakket waarmee ze met eenvoudige materialen in kleine groepjes een drone kunnen bouwen. Nadien kunnen alle onderdelen terug uit elkaar gehaald worden. De drone moet een rechte lijn onder water kunnen volgen. Via trial en error zullen de leerlingen een passend design voor de drone moeten zien te vinden. De drone moet uiteindelijk neutraal in het water zweven en bestuurd worden. Als de drones uitvoerig getest zijn, worden ze met een camera uitgerust en te water gelaten in de Spuikom. Zo wordt het ecosysteem dat zich onder water bevindt, in beeld gebracht.

Deze workshop kwam tot stand met financiële ondersteuning van de Provincie West-Vlaanderen.

DOELGROEP 5ᵉ & 6ᵉ leerjaar
1e tot 4e middelbaar
DUUR 2 uur
MAX 25 leerlingen
AFSPRAAKPLAATS Surfclub Inside
Spuikom Oostende
LOCATIE Binnen & buiten
PRIJS € 115
PRIJS (verenigingen) Op aanvraag
MEER INFO Pieter Meeremans | Projectmedewerker Natuur- en Milieu educatie | pieter.meeremans@horizoneducatief.be

 

Vormingsnamiddag

 

Op woensdag 25 september organiseren we een vorming in het kader van dit project. Alle leerkrachten die lesgeven in de 3de graad lager onderwijs of 1e en 2e graad secundair onderwijs worden uitgenodigd voor deze vorming.

We starten om 14u met een presentatie door de Howest over STEM en het onderwijs. Wat is STEM en hoe kan je STEM integreren in je lessen? Na de pauze komt het praktisch gedeelte. Bouw zelf een aquadrone en verken de onderwaterwereld van de Spuikom.

Elke deelnemer krijgt een lesbrochure met alle info over de aquadrones, de voorbereiding en naverwerking in de klas. Deelnemers aan de vorming krijgen een korting als ze de sessie nadien boeken. 

DATUM 25 september
TIJD 13u45 – 17u00
LOCATIE VVW Inside, Schietbaanstraat 100, 8400 Oostende.
PRIJS Gratis
INSCHRIJVEN Verplicht, door een mailtje te sturen naar info@horizoneducatief.be
MEER INFO Pieter Meeremans | projectmedewerker NME | pieter.meeremans@horizoneducatief.be